Digitaliseringsprisen

Minister: Ny pris vigtigt skridt for fremtidens byggeri

For første gang nogensinde sætter Building Awards fokus på digitalisering af byggebranchen med uddelingen af ’Digitaliseringsprisen’. Ifølge minister er prisen vigtig for at fremme den nødvendige digitalisering af branchen, der er med til at sikre øget effektivitet og bæredygtighed

Skal man sikre øget effektivitet og præcision, bedre dokumentation og bedre samarbejde mellem aktørerne i bygge- og anlægsbranchen, skal digitaliseringen i branchen øges. Derfor er det gode nyheder, at Licitationen i år har valgt at udvide Building Awards med ’Digitaliseringsprisen’, der hylder digitale frontløbere i branchen. Som medskaber af ’Digitaliseringsprisen’ er CHISA A/S stolte over at have været med til oprettelse af den nye pris.

Digitalisering er nøglen til en mere effektiv og lønsom byggebranche med færre tvister og bedre dokumentation. Hos CHISA var vi ikke i tvivl om vigtigheden af at oprette en pris, der sætter fokus på mulighederne for at revolutionere branchen gennem digital innovation. Det glæder mig derfor, at man hos Building Awards også så et stort potentiale og valgte at oprette prisen, der anerkender de digitale frontløbere, fortæller adm. direktør Claus Navntoft fra CHISA, der er sponsor og medskaber af prisen.

Minister støtter op om prisen
Prisen uddeles sammen med ni andre kategorier ved Building Awards den 9. november på Moltkes Palæ i København. Hele byggebranchen samles om eventet, hvor også digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) deltager for at overrække prisen til vinderen.

Der er et stort potentiale for digitalisering i bygge- og anlægsbranchen. Med digitaliseringen kan vi øge væksten i branchen samtidig med, at vi gør den mere grøn. Jeg er derfor glad for at kunne være med til at skubbe til branchens digitalisering ved at overrække den første digitaliseringspris ved Building Awards, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Selvom det er en ny, ukendt pris, nåede hele 19 virksomheder at blive indstillet til ’Digitaliseringsprisen’. Feltet er nu indsnævret til de fire finalister ABC – Rådgivende Ingeniører, Formfaktor, Molio – Byggeriets Videnscenter og Enemærke & Petersen, som hver især hjælper digitaliseringen i virksomheder på vej. Det glæder software-direktøren, at branchen tager digitaliseringen til sig.